Luke 24: Julehilsen fra oss!

Luke 24: Julehilsen fra oss!

I dag er det julaften! Dagen alle barna venter på, de voksne styrer lenge på forhånd. Tiden er knapp og programmet er stramt. Hva gjør hunden? Gleder den seg eller gruer den seg? Hvilke faktorer spiller inn på dette?

La oss si det slik, at det er ikke hvor mange gaver som er under treet eller hvor god middag hunden får den dagen som sier noe om den trives eller ikke. Hundene våre gleder seg ikke hele dagen sånn som mange av oss, de lever i nuet.

Noen ganger kan ting bli litt ubehagelig

De dagene i året det arrangeres familiesammenkomster er som regel jul, nyttår, påske, bursdager og konfirmasjoner + litt slingringsmonn. For en familie på 4 er dette kanskje 15 ganger i året, hvorav noen av gangene er borte hos andre så hunden ikke er med. Det er 365 dager i året, så det betyr igjen at slike samlinger forekommer i en størrelsesorden på mindre enn 5% av året – det er ganske lite.

På bakgrunn av dette er det rimelig å anta at de fleste hunder ikke er vant til slike settinger, og at det dermed er sannsynlig at det kan bidra til å skape noe stress i hunden. Dette vil være avhengig av flere faktorer, men vi kan med trygghet si at dette sjelden er settinger hunden er vant med. Kanskje 10 personer på besøk inne i leiligheten/huset, barn som løper rundt og er helt ville, som seg hør og bør på julaften. Og så videre.

Våre beste tips for julaften:

  • Gi hunden en god tur på dagen, sånn at den har brukt seg fysisk før kjøret starter.
  • Når menneskene kommer, steng gjerne hunden bort slik at den slipper stresset med hilsing i døren. Den kan heller komme ut igjen når forsamlingen er rolig og det blir en annen stemning i stua.
  • Ha aktivitetsleker klare slik at hunden har litt å finne på med jevne mellomrom.
  • Husk at hunden trenger å ut å tisse, og få mat som vanlig.
  • Det er vårt behov at hunden skal være med på slike ting som dette, ikke hundens. Dersom du ser at hunden din ikke klarer å legge seg ned å sove, gi den beskjed. Om den ikke klarer det – gi den muligheten til det på et annet sted vekk fra det som er vanskelig.
  • Viktig: Ikke bli sint på hunden for at den stresser seg opp – det er helt unødvendig og har antagelig ingen virkning! Dette er noe den ikke kan noe for, en unaturlig situasjon for hunden. Hjelp den heller med å roe seg ved å gi den beskjed om hva du ønsker at den skal gjøre. For eksempel: Legg deg i senga di – og gjør den det kommer det plutselig en godbit. Og så videre.

Vi har hatt julekalender på bloggen, hvor vi har kommet med mange tips i løpet av desember:

NB: I mange av innleggene er det reklame og rabattkoder som er utgått. Sjekk dato på rabattkoden du evt ønsker å bruke.

Luke 1: Anbefaling av treningsvest

Luke 2: Utstyrsanbefaling til hundetrening

Luke 3: Onlinekurs

Luke 4: Bur – et godt verktøy

Luke 5: Bokanbefaling

Luke 6: Anbefaling om en hundeleke

Luke 7: 4 måter å leke deg til en innkalling

Luke 8: Om å være forvert for førerhund/servicehund

Luke 9: Slikkematter

Luke 10: En måte å tilvenne sele/halsbånd

Luke 11: Dokkens treningsfugl

Luke 12: Dropp skåla!

Luke 13: Anbefaling om kobbel/leiebånd

Luke 14: Erfaringer med Prins petfood

Luke 15: Enkel søkstrening

Luke 16: Trikset »Skamme seg»

Luke 17: Treningsgjengen og mentorer

Luke 18: Skuddtilvenning og jakthunder

Luke 19: 3 måter å bruke favoritt-patèen på!

Luke 20: Bokanbefaling

Luke 21: Tre og en halv måte å servere godbit på!

Luke 22: Test av aktiviseringsleke

Luke 23: Blir du også nervøs på konkurranse?

Har dere ønsker om hva dere vil lese om på bloggen i 2021? Send oss veldig gjerne disse på DM på Instagram @logrendehaler! Tusen takk på forhånd for bidrag – vi vil gjerne skrive om det dere ønsker å lese om.

Riktig god jul ønskes alle dere fra alle oss 2- og 4-bente i Logrendehaler.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *