SUP(Stand Up Paddleboard), en av mine beste investeringer til hundetreningen.

SUP(Stand Up Paddleboard), en av mine beste investeringer til hundetreningen.

 

Etter å ha sett et instagram innlegg om SUP bestemte jeg meg for å investere i ett. Jeg kjøpte fra Jula og i år er tredje sesongen jeg bruker det. I tillegg til å være stabilt, lett og lite tidkrevende å blåse opp (ja det er oppblåsbart), tar liten plass når det er nedpakket så er det utrolig slitesterkt. Alle gangene jeg er ute på brettet er det alltid en eller flere hunder med og det er omtrent ikke merker i neoprenen som er på oversiden. 

Svømmetrening for hunder er utrolig effektivt og gir lav belastning på ledd. For meg er det viktig at hunden er trygg i vannet før jeg tar den med på ut på SUP. Logrendehaler har allerede et innlegg om å lære hunden å svømme. 

Når hunden behersker svømming og jeg føler den er trygg i vannet samt at jeg har innkalling i vannet starter jeg en tilvenning til brettet. Etter de første turene fant jeg fort ut at  var lurt.  De hundene jeg hadde med de første gangene hadde mye trygghet i vannet men ble usikre på brettet og trakk seg bort fra brettet. De svømte i nærheten av meg i stedet for sammen med meg. Hundene hadde ingen forventning til brettet, eller meg på brettet og det var ubehagelig å være på brettet. 

Tilvenning i vannkanten. Redningsvestene er fra NonStop Dogwear.

Etter et par runder med å skape forventning til brettet så løste mye seg. Vi startet på plenen hjemme med  – 

  • Gå på brett = belønning. 
  • Bli på brettet = belønning. 
  • Hoppe av på kommando = belønning. 
  • Deretter flyttet jeg det til vannkanten også ut på vannet. 

Neste gang vi var ute på SUP så svømte hundene sammen med meg og det var lettere å få de inntil meg. På SUP som jeg har så er det strikker i front hvor det er mulig å feste diverse. Her festet jeg en belønning så jeg har mulighet å belønne hunden når vi er på vannet. 

Når været er flott er det ganske magisk å være ute på vannet med hundene og brettet og tiden vi er ute på vannet kan bli lang. Hundene blir slitne av å svømme og det er viktig å gi pauser. Ved at jeg har skapt en forventning til brettet allerede bruker jeg det til å hvile hunden. Det vil si at før jeg ser at hunden blir sliten kaller jeg inn hunden og løfter den opp på brettet for å hvile. Ved å gjøre dette ofte, lærer hunden at ”blir jeg sliten så søker jeg til brettet og får hvile.” I mitt hode er det mye bedre enn at hunden søker mot land for det kan være lengre til land enn til meg.  

Når en eller flere hunder er på brettet vil det også være trening for meg, balansetrening! Noen ganger dekker jeg hunden på brettet eller så får den stå, sitte eller gå litt rundt. Ved at hunden får bevege på seg får hunden trent litt stabilisering og koordinering. 

Buddy hviler seg litt på SUP, takket være en god redningsvest og tillit til den.

SUP har gitt meg masse fine opplevelser og mye god trening for hundene. For meg er det en god vane og ha redningsvest på hundene når vi er på vannet. Ting kan skje, så det er en sikkerhet for hunden og for meg. Jeg bruker tid med hunden i vannet også med redningsvest, det er for å skape en tillit til vesten slik at de kan forstå at det er muligå  flyte når den er på. Hunden kan da hvile i vannet med enten hodet eller labber på brettet.    

I sommertiden med båndtvang og varmt vær har SUP reddet treningen min for å opprettholde utholdenhet og muskler på hundene og gir meg trening i balanse og koordinering. Sammen med at den tar så liten plass når den er tømt for luft gjør at jeg kan ha den i bilen hele sommeren som gjør det veldig lettvint å komme seg ut på. Den varianten som jeg har så fulgte det med padleåre, pumpe og trekk til å pakke den sammen med. 

Enkelt og greit.

Skal du ut å svømme med hunden din så husk å ikke legg ut på lang tur uten trening og ha det moro! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *