Mer om Herdag Hansen

Mer om Herdag Hansen

Aro.

I 2007 var jeg med på min første rypejakt med en ståendefuglehund som het Karo, en breton, som var hunden til svigerfar. Det tok ikke lang tid før jeg hadde bestemt meg for at rypejakt med ståendefuglehund var noe jeg virkelig kunne tenke meg. I 2008 kjøpte jeg Aro, en kleiner munsterlander, og tenkte i mitt lille hode at dette kom til å gå lett. 

Hvor vanskelig kan være lissom? 

Det kom til å være klassisk famous last words, og når han var 4 år innså jeg at jeg trengte hjelp, både innenfor det å trene Aro for hverdagen men å få han klar til høstens jakt. Når kona var på jegerprøve kurs så var det en av instruktørene der som drev et hundesenter og hun foreslo at jeg skulle ringe.


Det var Bjørn Strandvik fra Stenberg Hundesenter. Allerede etter første konsultasjonstime var det klart at jeg trengte mer hjelp enn trodde og jeg fikk god hjelp.
For at jeg skulle bli bedre fikk jeg lov av Bjørn til å være med han trene fuglehund i fjellet og han fikk meg innpå mentalitet. I de neste årene var livet mitt preget av jobb og hund.
Enten min egen hund, være handler i fjellet, jobbe i pensjonatet, være med på mentaltester i regi av NKK eller være med på kurs. 

Aro vil aldri bli en jaktprøvehund, selv om han har 2x1AK på apportprøve, så da kom engelsk setter Viul Hovedgård Bellatrix inn i livet mitt. Bellatrix er nå 5 år gammel og mye erfaring fra både jaktprøver og praktisk jakt.
I unghund klassen hadde vi mye stang ut på prøver men med gode kritiker.
 I voksen klassen har vi ikke gått så mange prøver som vi ønsker på fjellet pga jobb.
Og når vi først hadde tid til å gå på noen prøver kom det er lite virus og satte stopper for det.

Bella har flere gode plasseringer på apportprøve for stående fuglehund, dvs. 4 1.AK på 4 starter. Hun er en petit setter med mye fart og en stor personlighet. 

Min interesse for hund tok litt over og i 2015 begynte å jobbe fulltid på Stenberg Hundesenter med å trene fuglehunder, støtte driften av pensjonatet, være med i fjellet og trene egne og andres fuglehunder. Det ble med tiden mange konsultasjoner på problemadferd med alle slags mulige raser som har vært utrolig lærerikt.

Det tok ikke lang tid på hundesenteret før jeg forsto viktigheten av mentalitet og kunne ”lese” hund.

Bella og kjeledressen.Dette startet med å gjennomføre figurantkurs for mentaltester i NKK og interessen for mentalitet gikk ikke ned. Etter å ha fått figuranterfaringen gikk jeg opp og ble testleder innenfor Funksjonsanalyse(FA) og Mentaltest for hund(MH).  Neste mål er å bli beskriver innenfor MH. 
Sulten på mer hundeerfaring ble jeg med i Gjøvik Hundeklubb og startet på NKK instruktørutdanning trinn 1 i 2016.
På dette kurset ble jeg kjent med Line, ei kruttønne med egne meninger og diskuteringen av hund startet med engang.
Med stor variasjon i erfaring og kunnskap ble dette en melting pot av gode og noen mindre gode tanker om hund og hundetrening. Med sitt gode og gærne humør er det alltid noe som skjer rundt Line og det er ofte magi! Etter vi holdt vår første trening sammen var det tydelig at vi utfyller hverandre godt og skaper resultater for hund og hundefører.  

Line introduserte meg for Stine og ballen startet å rulle. 

I 2017 startet jeg opp Dagpark ved Stenberg Hundesenter som ble utrolig populært og ga meg masse erfaring innenfor adferd og kommunikasjon mellom hunder. 

Både på Stenberg og i Gjøvik hundeklubb ble jeg kjent med flere gode hundetrenere men det er noen som skiller seg ut for meg. Det er Mattias Westerlund (Hundskolan Vision), Siv Svendsen og Peder Zeiner Christiansen. Disse deler villig av sin kunnskap og er genuint interessert i å trene hund. Les mer om Mattias Westerlund her Siv Svendsen her og Peder Zeiner Christiansen her

Buddy.Jeg kan ikke komme utenom å fortelle om Buddy.
En belgisk fårehund malinois som jeg tok over når han var 3 år.
Dette er den hunden som har lært meg mest både med tanke på adferd, hundetrening generelt og ikke minst timing. Buddy gjorde sitt beste på noen lydighetskonkurranser. Men har var desidert best i sporet og kunne sjarmere alle i senk.


I 2018 søkte jeg på en aspirant stilling hos Hundeskolen Veiviseren som førerhund trener og startet der 1. September.
Dette er noe jeg absolutt ikke angrer på, og med Neal Wallis som mentor lærer jeg noe nytt hver dag.
I oktober 2019 godkjente jeg mine fire første førerhunder og har nå tre nye i trening. 
Er du nysgjerrig på Hundeskolen Veiviseren se her.

 • Utdanning innen hund:
 • 2014 NJFF Jakthund grunnkurs
 • 2014 NJFF Jakthund dressørinstruktør trinn 1
 • 2015 NKK Figurant for Mentalbeskrivelse hund(MH), Funksjonsanalyse(FA) og Karaktertest(K-test)
 • 2015 NKK Nestleder forMentalbeskrivelse hund(MH), Funksjonsanalyse(FA) og Karaktertest(K-test)
 • 2016 NKK trinn 1 Instruktør
 • 2016 NJFF Aversjonsdressør
 • 2017 Instruktørutdannelse ved Hundskolan Vision
 • 2017 Etablerte Dagpark ved Stenberg Hundesenter
 • 2017 NKK Konkurranseleder i lydighet
 • 2019 Instruktørudannelse Catch

Hundeinteressen min startet med å ha en god jaktkompis og har blitt en lidenskap og livsstil.
En lidenskap som bare fortsetter å gi kunnskap, og desto mer jeg lærer desto mer innser jeg hvor lite jeg kan!

CATCH Hundetrening Gjøvik har vokst seg fram som et resultat at tre hundetrener som er lidenskapelige opptatt av hund og hundetrening samt å dele med sine erfaringer!
Og som Line, Stine og jeg sier: Det er sammen vi blir best!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *