Husk dette i varmen!

Husk dette i varmen!

Nå er endelig sommeren her igjen og må si det er veldig deilig at det er så varmt ute!
Rutinene for meg og hundene blir litt annerledes i denne varmen, noe jeg tenker er veldig viktig siden vi må ta hensyn til hundene i varmen også.

Bildet er hentet fra hollywooddogs.dk

Hvis vi skal trene og gå lengre turer gjør vi det tidlig på morgenen eller på kvelden så lenge temperaturen er lavere. Treningsøktene blir tilpasset og vi legger gjerne inn noen svømmeturer til slutt.
Når vi går tur gjør vi det i skogen som vi er heldig å ha tett ved der vi bor, siden asfalten blir veldig varm og kan skade potene til hunden.

Bildet er hentet fra dognews.se


I ekstremvarmen kan asfalten gi hundene alvorlige brannskader på potene, hunden mister en del av den tykke huden under potene og det blir en slags blanding av vannblemme og brannskade.
Nylagt, mørk asfalt gir som regel flere skader enn grå, gammel asfalt.
Så unngå at hunden løper på asfalten, når dette er med på å fremheve skadene. Man kan bruke potesokker, men jeg har en gylden regel om at hvis ikke jeg kan stå barbent på asfalten så kan ikke hundene det heller.

Bildet er hentet fra dbkristiansand.com

En annen ting som er viktig å tenke på i denne sommervarmen er hvordan man tar vare på hunden i bilen.


Unngå å ha med hunden på bilturer som den ikke trenger å være med på. For eksempel på butikken og steder der den må være igjen i bilen.

Bildet hentet fra Kreativhund.noI min bil har jeg skilt som viser at jeg har hund i bilen, jeg sørger for at hundene mine har tilgang til vann, har på A/C i bilen, på lenger turer har jeg to burvifter som bidrar med å sirkulere luften i buret, har alltid med tøybur som jeg kan sette i skyggen, bruker kjølematte og kjøledekken, og jeg bruker silvershade over bilen når vi er på trening.
Silverhade er noe alle hundeeiere burde ha for den kan brukes til så mangt. De finnes i forskjellige størrelser, så man kan ha den over hele bilen, over tøyburet til hunden, kan brukes over campingvogn, telt o.l.

Bildet er hentet fra Ebay.

For tips til hvordan å avkjøle hunden hjemme på varme sommer dager, les her.
Kos dere i varmen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *