Løs hund på tur.

Løs hund på tur.

Jeg går tur med hundene mine omtrent hver dag, dette er noe jeg syntes er deilig for å koble av litt og for å holde meg i fysisk aktivitet.
For meg er det viktig å kunne ha hundene mine løse på tur og føle at jeg har kontroll i situasjoner som kan oppstå.
Tenkte å dele mine tanker om å skape gode vaner rundt dette, uten at det trenger å være noe man gruer seg til siden det skal være koselig å gå tur med sin bestevenn.

Godbiter og ball er fast inventar med oss på tur.

Før jeg slipper hundene mine gjør jeg alltid dette: de skal sitte før jeg kobler av båndet, når båndet er koblet av skal de fortsatt sitte stille og før jeg gir «fri-kommandoen» min skal begge se på meg.

koble av og vente på «fri-kommando».

For meg er det viktig at mine hunder «sjekker inn» ved at de enten sender meg et lite blikk, stopper opp, snur seg og venter litt før de går videre eller kommer helt inn for en godbit, litt kos og klapp.

Det er viktig for meg å lære mine hunder at de skal være opptatt av hvor jeg er, så jeg slipper å rope på de og bekymre meg for hvor de er. Det er deres jobb og følge med på hvor jeg er😊

Alle små blikk teller.

Men kanskje det viktigste for meg er at de kommer tilbake på eget initiativ når de ser det kommer noen lenger fremme.

Måten jeg har gjort dette på er å belønne at hunden min tar bevisste valg, valg jeg ønsker at den skal ta uten at jeg har gitt noe påvirkning/kommando.

Når de var valper gjemte jeg meg i skogen så de måtte finne meg og når de fant meg fulgte det en belønning som skapte en tanke om at det lønner seg å følge med på hvor jeg var.
I dag gjemmer jeg meg ikke i skogen, men en gang i blant hvis jeg syntes de går for lang frem og de er ute av syntet stopper jeg opp. For å minne de på at de må holde et øye med hvor jeg er.

Det er også viktig for meg at vi skal kose oss på tur, derfor leker vi litt med pinner og kongler som også er noe jeg kan bruke som belønning hvis det skal oppstå en situasjon utenom det vanlige.

Dette gjør også at hunden syntes det er spennende siden det alltid er variasjon på hva som skjer på turene. Noen ganger går vi spor, trener feltssøk, avlevering av pinner/kongler som de kommer med eller noen enkle aktiviseringsøvelser i skogen. (kommer innlegg om dette senere)

Dette skaper god relasjon mellom hund og fører som gjør at det å gå på tur blir noe hyggelig dere gjør sammen 😊

Se på disse glade og fornøyde hundene, er det ikke fantastisk å se?

Håper dere koser dere like mye på tur som oss 🙂

(Bildene er ikke tatt i dag da det er båndtvang i Gjøvik kommune i perioden 1. april – 20.august.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *