Er du gravid? Har du hund? Her er noen treningstips til deg :)

Er du gravid? Har du hund? Her er noen treningstips til deg :)

I august 2020 fikk jeg en baby og det å gå gravid var både upraktisk og tungt. Like fullt har jeg en hund som trenger sin porsjon med aktivitet.

Kastearm. Dersom hunden din liker å løpe å hente tennisballer, er denne kastearmen kjempefin. Jeg har hatt to typer, en teleskop-type som man kan dra ut, og en som er lang hele tiden og i hardplast. Jeg anbefaler den i hardplast, da jeg opplevde at den med teleskopfunksjon raskt ble litt slarkete, og plutselig en dag føk hele den øverste delen av – sammen med tennisballen. Da ble jeg litt lang i maska!

Grunnen til at det er praktisk å bruke en kastearm er at ballen kommer innmari langt, noe som resulterer i at hunden må løpe lenger enn om du ikke bruker en slik arm. Det vil si, mer trening for hunden.

34 uker på vei – kastearmen gir hunden min mulighet til å løpe litt selv om jeg ikke orker!

Svømming!

Jeg priser meg lykkelig for denne muligheten siden det var sommer og sol når jeg var gravid 🙂 Og det at min hund liker å svømme. Vi reiser til et vann, tar med ball eller leke, og svømmer 🙂 Det har også blitt levelige badetemperaturer veldig tidlig her på Østlandet i år, så jeg og hunden min svømmer også sammen. Nå er det snart temperaturer så hundene kan svømme igjen 🙂

Jeg kunne tenke meg å lære meg å stå på sånn SUP-brett, slik at hunden kan svømme ved siden av. Men har konkludert med at å lære seg det ikke er helt forenlig med termin i august. Derfor utsetter vi det til neste år, og nøyer oss med ovennevnte vannaktiviteter i stedet! Herdag derimot, han driver med det. Les mer om det her!

Les mer om svømming med hunden din i dette blogginnlegget fra tidligere! Der kan du i tillegg lese om hvilken badeleke jeg er aller mest fornøyd med til hunden min – og hvor du kan kjøpe den!

Min hund er veldig glad i å hente ting jeg kaster, derfor er dette noe vi gjør mye, i tillegg til å svømme sammen.

Sele med krok foran!

Dersom du er i form til å gå tur, og som meg ikke har en hund som går superfint i båndet til alle anledninger, er sele med krok foran et godt tips. Dette gjør at trekkpunktet hos hunden blir annerledes, og for hunder som drar litt kan dette bidra til at det blir vanskeligere for dem å dra uten ubehaget som en evt anti-trekksele påfører.

Med krok foran mener jeg at det er mulighet for å feste båndet foran slik som på bildet. Bildet er hentet fra https://www.kreativhund.no/ CATCH hundeutstyrs nettbutikk.

Godbitsøk i hage/på korte eller lange turer.

Det å få hunden til å søke er en super aktivitet som vi aldri blir lei av å snakke om på denne bloggen! Ta med godbitsøket ut på tur eller gjør det i hagen. Les mer om dette her og her.

Man kan også gjemme forskjellige ting som hunden skal finne igjen. Det å holde igjen hunden, kaste en ball inn i et kratt og slippe hunden og la den lete skal man ikke kimse av! Det fordrer at hunden har skikkelig lyst på ballen, slik at den ikke gir opp 🙂

En annen flott aktivitet er å gå spor med hundene, men det fordrer også at du er i form til å gå i skogen. Her er Line når hun var gravid i 2018.

Avlevering av leke og andre gjenstander!

Det jeg kanskje var mest glad for når jeg var gravid var at hunden min kan å apportere – altså hente en gjenstand og avlevere til meg. Tenk når man er høygravid, ligger på sofaen og mister fjernkontrollen. Den følelsen er kjip. Tenk å bare kunne peke på fjernkontrollen og få hunden til å hente den!

Innlæringen av apport skal jeg ikke gå inn på her, men det finnes mange måter å gjøre det på. Det viktigste er at du får belønnet hunden for å faktisk holde gjenstanden i munnen! Mange som trener dette venter til hunden slipper med å belønne, men da har du i bunn og grunn kun belønnet at hunden slipper = vanskelig for en hund å skjønne.

Les om Herdag sine tanker om apport i dette innlegget og flere innlegg i mars måned!

Tren på det, det blir gøy! Her holder Kava flaske, saks, penn og pølse. Har hunden forstått oppgaven kan den holde hva som helst.

Hundepark eller tilgang på et stort inngjerdet område – og evt noen kompiser 😉

At hundene får løpe sammen er som regel veldig moro for de fleste! Det kan være lurt av menneskene å være i bevegelse, da dette er noe som gjør det mindre sannsynlig at konflikter mellom hundene oppstår.

Smart å velge hunder som man vet noe om eller kjenner, eventuelt å ha hjelp av noen som er gode på å lese hund og atferd som kan være med og eventuelt bistå dersom det skulle oppstå situasjoner.

Det som jeg synes er aller morsomst med dette er å se alt hundespråket som utspiller seg gjennom en time med frilek. På hele den timen blander vi oss ikke inn hos hundene, de får kun oppmerksomhet dersom de kommer inn for å si hei eller om det blir en konflikt de må ha hjelp til å løse. Det er så fint å se på når hund bare er hund!

Mange hunder som har vært i hundepark sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *