Luke 17: Treningsgjengen og mentorer

Luke 17: Treningsgjengen og mentorer

Tenkte jeg skulle skrive litt om viktigheten å ha de gode folkene rundt deg. De som pusher deg ut av komfortsonen, de som er kritiske til treningen din, de som støtter deg, de som hjelper deg opp igjen når du feiler og løfter deg fram når du lykkes. De som ler av deg, ler med deg og de som tør å si: «hva driv du med nå? hvorfor belønnet du der? hvorfor belønnet du ikke det?» De som utfordrer tankesettet ditt, fyller på med kunnskap og energi, de som får deg over dørstokk mila!

Men hvordan får man til det? Jeg har ikke noe fasit, men noe jeg har erfart er å tørre å si «ja». Si ja til å være med på trening, selv om det kan være litt skummelt. Si ja til å bli med på konkurranse, si ja når noen spør om å få se hvordan du har trent noe eller et ferdig moment/øvelse. Si ja til å være med på kurs, si ja når du har mest lyst til å nei. Si ja til hjelpe noen andre selv om du kanskje ikke vet svaret. Kanskje dere kan komme fram til noe sammen? Men kanskje det viktigste, bli glad når andre får suksess med sin hund!

Og akkurat dette er noe som vi i Catch Gjøvik lever etter! Det er sammen vi blir best og vi er gode eksempler på dette! Og det finns mange slike eksempler rundt om i Norge.

Det er sammen vi blir best!

Jeg har vært heldig i min korte hundekarriere at jeg har fått kontakt med flere gode hundetrenere og alle har lært meg noe er jeg takknemlig for, men det er alltid slik at det er noen somhar preget meg mer enn andre. For meg er det fire som har preget/preger min kunnskap og erfaring på hund litt mer enn andre.

Bjørn Strandvik – Eier av Stenberg Hundesenter og en av tre i podcasten Fuglehundfolk. Jeg jobbet tre år på Stenberg Hundesenter og i tillegg mye lærdom om fuglehund er det mentalitet som står høyest. Bjørn fikk meg tidlig inn på sporet med mentalitet og det var først når jeg begyte å få en forståelse for mentalitet at detaljene i atferden falt mer og mer på plass. Bjørn er utrolig dyktig på å svare på «hvorfor» hunden foran han er som den er. Og det er mye takket være mentalitet og så klart erfaring. Mentalitet er, for meg, et stort verktøy og et fagområde som er utrolig spennende!

Mattias Westerlund – Eier av Hundskolan Vision i Sverige og er, ja, svensk. Mattias har en hundekunnskap og erfaring som er utrolig lang og har en fremgangsmåte, spesiellt på fuglehund, som er like genial som den er enkel. Mattias har virkelig fått meg til å forstå hvordan en hund lærer og hvordan benytte seg av dette og viktigheten av mestring for hunden. Mattias har spesiellt to verktøy som jeg er evig takknemlig for at han har lært meg. Det er Visionsripan og avanceplaten. Jeg har vært så heldig å fått lov å være med Mattias på kurs og som fotograf under en webdog innspilling, og hver gang er det mye latter og spennende diskusjoner rundt hund og trening.

Peder Z. Christiansen – Peder ble jeg kjent med mens jeg jobbet på Stenberg Hundesenter, men før vi møttes der hadde jeg lagt merke til han på det store internettet og tenkt «hvordan får han det til?» Og med det er ikke Peder som mange andre, han deler med kunnskapen sin og er med hele veien til du kommer i mål. Peder har lært meg utrolig mye innenfor hundetrening for å kontrollere driftene, hvordan utnytte de aktuelle driftene for å få de resultatene man vil, samt hvordan få fram de naturlige atferdene som ligger i de forskjellige rasene.

Neal Wallis – Daglig leder for Hundeskolen Veiviseren og har utdanningsansvaret for makker og meg til å bli førerhundtrenere. Noe av det første han sa når vi startet med å trene førerhunder var: » hva er kjøttet på tallerken?» Fritt oversatt, hva er det det viktigste du vil at hunden skal gjøre for belønning? Få kjøttet på plass, så tenk på potene, sausen og grønnsakene. Neal sin evne til å finne løsninger på utfordringer eller veien fram til en atferd er utrolig. Denne mannen har ikke noe boks i hodet. Neal sin evne til å finne løsninger utenfor boksen viser bare hvor mye erfaring og kunnskap han har.

Veldig mange har gjort meg til den hundetreneren jeg er i dag og jeg gleder meg til framtiden. Med å fortsette å utvikle seg med gamle bekjentskaper, få nye bekjentskaper, ny kunnskap, bli pushet enda mer ut av komfortsonen, le mye mer, diskutere mer og prøve noe nytt!

Det øverste bildet er innsendt av en følger, trykk på ikonet nedenfor for å sjekke ut profilen:
Vita er en Cane Corso.
Tusen takk for bidraget til julekalenderen vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *