Luke 11: Dokken`s treningsfugl

Luke 11: Dokken`s treningsfugl

Innlegget inneholder reklame for jakttrening.no
Om dere bruker rabattkoden «herdag10» får dere 10% i nettbutikken!

Dokkens treningsfugl, «Dokkens Deadfowl» er utviklet i USA av Tom Dokken og så dagens lys fordi Tom Dokken ønsket å utvikle en dummy som hjelper hunden til å få riktig grep og bære fugl korrekt.

Dokkens treningsfugl er konstrurert slik at, hvis hunden velger rett, så lærer hunden å bære fugl i kroppen i stedet for i hodet f.eks. Dummy er lagd av en myk kropp, hardt hode i plast og harde bein i plast. Selv om kroppen er myk er den slitesterk, jeg kjøpte min første deadfowl for snart 10 år siden og den er forsatt like god. Litt slitt i fargene så klart, men like hel. Ved at hodet og beina er i hardplast vil det være ubehagelig for hunden å bære der kontra i den myke kroppen. Det betyr ikke at det ikke vil lønne seg å lære hunden, rent teknisk, å holde. I andre enden er det en snor som gjør at det er lett å kaste dummy ganske langt, og hvis man setter på en kastekule vil den fly lengre. Snoren har en funksjon til! Noen hunder har en tendens med å riste apporten, men med dokkens treningsfugl vil hunden gjøre en «selvkoorigering» ved at hode og snoren vil slo over/under munnen til hunden.

Dokkens treningsfugl Gås. Her kan man også se kastekulen på enden av snoren.

Jakttrening.no har et stort utvalg av Dokkens treningsfugl, alt fra due til gås. Som gjør at denne type dummy er supert å bruke som en læringsstige til å få lære hunden til apportrere større og større fugl. Størrelsen på dummyene er rimelig korrekt og konsistensen gjør at hunden må gjøre et godt grep for å få den med seg.

Dokkens treningsfugl «Orrfugl» klargjøres til sportrening med rypelukt.

Dokkens treningsfugl kan brukes både på land og på vann. Den flyter høyt i vannet, gir fra seg et synlig plask og trekker ikke til seg vann. Brukes dummy i vannet så husk å tørk den før du pakker den ned.

Tom Dokken har også utviklet et luktstoff som enten kan injiseres med en sprøyte eller smøres på med en fett stift direkte på dummy. Den lukten er utrolig effektiv, og jeg har sett stående fuglehunder ta stand på dummy med fasanlukt. Jakttrening.no har et stort utvalg av lukt, både som fettstift og flytende. Lukten kan brukes til å lære hunden å spore, søke på land eller vann. Mye billigere enn å dra et reell rype ut i skogen for å trene:)

Litt av utvalget fra jakttrening.no

For å gjøre treningen enda mer realistisk så er det mulig å sette på vinger på alle størrelser. Vingene festes med strikk rundt hodet og beina som gjør at kroppen fortsatt er tilgjennelig for et god grep.

Dokkens treningsfugl med vinger.

Dokkens treningsfugl er den mest realistiske og den beste dummy for å trene til et komplett fuglearbeid. Størrelse, vekt, lukt og vinger kan settes sammen til den fuglen du skal jakte til høsten!

Sjekk ut utvalget til jakttrening.no og ikke glem at du får 10% rabatt ved bruk av koden herdag10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *