Luke 5: Excel-erated Learning by Pamela J. Reid Ph.d

Luke 5: Excel-erated Learning by Pamela J. Reid Ph.d

«Excel-erated Learning, explaining how dogs learn and how best to teach them. In plain English»

Dette kommer ikke til å bli en bokanmeldelse, men en bokanbefaling!

Forord: ”This book is written for people who teach dogs. The purpose is to make the reader understand the learning process so they can become better teachers and better trainers. It assumes a level of familiarity with obedience, agility, and flyball exercises that the average pet dog owner may not possess but my hope is that, for the most part, the information I have conveyed is accessible and useful to any person who works and/or lives with dogs.”

Innenfor hund og hundefaget er det mange bøker, både faglige, mindre faglige, lettleste og tungleste. Denne boken er en fagbok som er lettlest, selv om den er på engelsk. Men jeg må innrømme at jeg har funnet fram engelsk-norsk ordboken min noen ganger.

Fordelen med det er at jeg bruker litt lengre tid på å lese som gjør at det fester seg bedre. Det er noe fag terminologi som må pugges igjennom kapitelene, men det er en terminologi liste i første kapittel som tar for seg de viktigste faguttrykkene. 

Boken tar for seg temaer som blant annet klassisk betinging, operant betinging, stimulus kontroll, faktorer som påvirker læring, sosial læring med mer. Jeg har lest mye om både klassisk og operant betinging, men ingen forklarer det så godt som Pamela J. Reid. Med flere gode eksempler som er knyttet opp til praktisk hundetrening. 

Jackpot!

I tillegg til den rene læringsteorien er det mange gode og artige historier som både bygger opp under og belyser læringsteorien. 

Noen bøker er bare bøker man leser og så settes de tilbake til bokhyllen, og man kanskje aldri tar de fram igjen. Denne boken har aldri samlet støv i bokhyllen for meg. Og er absolutt en bok som blir brukt aktivt og lest opp igjen. Noen ganger bare et kapittel eller to, noen ganger et avsnitt og andre ganger bare for å bli sikker at jeg bruker rett terminologi. For Pamela J. Reid har ikke laget egne definisjoner og terminologi på godt kjent læringsteori eller fagutrykk, og med en avslappet skrivestil og mange eksempler som relaterer seg til hundetrening gjør at læringsteorien er morosom å lære.

Excel-erated Learning – ISBN 1-888047-07-0

Alle sitat er fra boken.

Det øverste bildet er innsendt av en følger, trykk på ikonet nedenfor for å sjekke ut profilen:
Chablis er en storpuddel.
Tusen takk for bidraget til julekalenderen vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *