Luke 3: Onlinekurs!

Luke 3: Onlinekurs!

Dette innlegget er basert på personlige erfaringer og gir ingen fordeler hos spesielle kurstilbydere.

Hva er et online-kurs? Det er et kurs hvor du ikke fysisk reiser til et sted med hunden og trener, men heller får tilgang til kursmateriell gjennom internett. Med den muligheten kan du trene akkurat hvor du vil, og innholdet er tilgjengelig over lenger tid. Kursinnhold på et fysisk kurs er veldig ferskvare, og blir borte når kurset er ferdig, mens på noen onlinekurs har du tilgang 3 mnd, 6 mnd, et år eller på livstid!

Når jeg velger meg et onlinekurs gjør jeg følgende undersøkelser:

 • Hvor kan jeg få temaet jeg er ute etter?
 • Hvem er instruktøren?
 • Kan jeg se noen omtaler om det spesifikke kurset?
 • Hva inneholder kurset?
 • Oppfølging og varighet
 • Pris
Hvor mye du selv kan har en del å si i forbindelse med alle kurs man går. Går du for en instruktør som kan svare godt på spørsmålene du har, bruke eksempler og ta det inn i andre situasjoner; er det større sannsynlighet for at du blir fornøyd.

Som dere ser er det altså litt jeg setter meg inn i på forhånd. Det er jo ikke alltid alle punktene er oppfylt, innimellom kan det hende jeg vil teste noe bare for å se hva det er.

Med tanke på instruktøren ønsker jeg å vite litt om erfaringen denne har, samt hva han eller hun har fått til med egne hunder. Det er viktig for meg å vite hvem jeg går kurs for, og for eksempel hvilket syn denne personen har på hundetrening. For min del er ikke det avgjørende, da man kan lære mye uavhengig om man deler samme syn eller ei.

Omtaler om kurset ser jeg gjerne etter andre steder enn på siden det tilbys fra, helt naturlig fordi jeg ønsker ufiltrerte tilbakemeldinger. Kjenner jeg noen som har gått kurs for denne instruktøren? Hvordan synes de det var, var det online eller fysisk? Dette er egentlig bare for å vite noe om hva jeg kan forvente meg, det er ofte ikke dette som er avgjørende for meg.

Hva kurset inneholder og hvordan det er lagt opp pleier å stå godt forklart på sidene, det er også mulig å sende en henvendelse til instruktøren. Inneholder kurset hele veien dit du vil? For eksempel fremadsending, inneholder kurset hele veien til ferdig øvelse? Har du behov for dette? Dette er ting det kan være greit å vite på forhånd. Kanskje du for eksempel synes det er vanskelig å lese mye tekst – og derfor vil gå kurs med mest videomateriale.

Oppfølging tenker jeg er en faktor som veier mye, sammen med hvor lenge du har tilgang til materialet. Oppfølging kan skje i en Facebook-gruppe, på kursplattformen, mail-kommunikasjon osv. Sørg for at du har mulighet til å få hjelp om du står fast. Har du tilgang på kurset i 3 mnd, 1 år eller livstid? Jo lenger du har tilgang, jo mer kan du få ut av innholdet ved å gå tilbake å se om det var noe du ikke fikk med deg. I tillegg gir det friheten til å trene når du vil 🙂

Pris har jeg ingen kommentar til, for det varierer. Men jeg synes det er ok å vite på forhånd!

Det vil selvsagt alltid være varierende kvalitet på online-kurs, og slik er det bare. Men det er ikke noe tvil om at dette er en effektiv og smart måte å både arrangere og gå kurs på.

For å gå et online-kurs trenger du følgende:

 • En datamaskin/mobil/nettbrett for å få tak i innholdet
 • Noe å filme med (mobil f.eks) dersom du skal sende inn filmer,
 • Noen til å filme eller et sted å sette fra deg mobilen (Jeg har alltid vært stor motstander av selfiestang, men her kommer den virkelig til sin rett, spesielt de med bein som du kan sette fra deg!)
 • Hund (sjølsagt)
 • Et sted å trene. Størrelsen på området du trenger varierer selvsagt på HVA du skal trene på.
 • Selvdisiplin og motivasjon! Dette er viktig. Her trener du alene og har helt og holdent ansvaret for å komme deg og å trene på egenhånd.

Utover det er det ikke så mye du trenger, men det siste punktet vil jeg presisere en gang til – selvdisiplin og motivasjon. Det er skikkelig viktig at du er motivert for å lære deg innholdet, og at du har mulighet til å holde deg selv litt i ørene når ikke instruktøren fysisk er der til å hjelpe deg med akkurat det.

Selv går jeg for øyeblikket onlinekurs hos Bissevov.no og Marianne Methi. Jeg går kurset som heter distanse. Grunnen til at jeg valgte dette kurset er at jeg ønsker meg flere verktøy for å jobbe med Kava på avstand, da dette er noe vi gjennomgående trenger å jobbe med. Jeg har gått kurs for Marianne før, og synes hun har et tydelig fokus på dette med at hundene skal tenke selv – noe jeg også er opptatt av i min trening! I tillegg har man tilgang på innholdet »for alltid», noe som passer meg svært godt, da jeg må ha tid og motivasjon til å gå på det.

I tillegg er jeg trygg på at jeg får veiledning av en instruktør som på jevn basis presterer på høyt nivå med hundene sine, og dette får meg til å føle meg sikker på at hun kan ha noe å bidra med i min hundetrening. Så, på toppen av alt, er hun ei fryktelig trivelig dame!

Kanskje du vil teste online-kurs og se om det er noe for deg? Lykke til!

Det øverste bildet er innsendt av en følger, trykk på ikonet nedenfor for å sjekke ut profilen:
Lucky og mor Luna, begge er av rasen drever.
Tusen takk for bidraget til julekalenderen vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *