Luke 2: Picking-up belt

Luke 2: Picking-up belt

Innlegget inneholder reklame for jakttrening.no.
Om dere bruker rabattkoden «herdag10» får dere 10% i nettbutikken.

Picking-up belt?!?! hva er det sier du sikkert, og det er ikke noe rart for det er ikke mange som vet hva det er. Men det er et genialt hjelpemiddel når jeg trener hund. Men hva er det? Det er et belte med stor baklomme og to store lommer foran og er en annen variant av treningsvesten som vi alle kjenner.

Første gangen jeg så det var på et kurs med Hundskolan Vision og Mattias Westerlund som instruktør. Og det var et eureka-øyeblikk! Det er noe jeg må ha! 

Dette er noe av hva jeg har i beltefor en dag med trening i fjellet.

Picking-up belte er veldig funksjonelt belte med 3 store lommer og med flere smarte løsninger. Baklommen har plass til ca 6 stk. 500g canvasdummys eller 4-5 ender, og er justerbar på siden med trykknapper. Øverst er det sydd inn en metalring, som jeg pleier å feste sporline når jeg har det med. 

Her er det noen kilo med dummy`s.

I frontlommene er det sydd inn elastisk bånd for 6 haglepatroner i hver lomme, og det er to lommer i en frontlomme. I høyre lomme er det i tillegg en glidelås lomme, som er vanntett, for nøkler og mobil. Frontlommene er såpass store at selv om det er haglepatroner i det elastiske båndet, er det lett å få tak i det som ligger nedi lommen, enten det er en godbit eller GPS`n. 

Picking-up beltet er lagd i vokset bomull som gjør at den er delvis vanntett og lydløs. Men det gjør også at desto mer det blir brukt desto mer patina og karakter får beltet. 

Fram til jeg kjøpte picking-up beltet hadde jeg diverse vester, men ble aldri helt fornøyd. Ofte var de ikke store nok til å få med seg alt utstyret jeg trengte og på vinteren ble vesten for trang og for meg var det tungvint å ha flere vester mtp sommer/vinter. 

Så den største fordelen, for meg, er at jeg kan bruke beltet uten å tenke på hvilke klær jeg har på meg og på grunn av de store lommene er det plass til å ha med alt jeg trenger. Etter å ha blitt komfortabel med beltet, føler jeg meg nesten litt naken hvis jeg trener hund uten det. For dagsturer på jakt pakker jeg litt ammunisjon i de elastiske båndene, en drikke flaske, niste til meg og hundene, GPS enheten og har hele baklommen til å ha jaktutbytte. Så da slipper jeg å gå med ryggsekk.

Om vinteren bruker jeg beltet til å oppbevare det jeg ofte tar av eller på, enten til hundene eller meg selv. Da kommer baklommen virkelig til sin rett, ved at jeg kan ha trekksele, varmedekken, kobbel og snack til hunden der og får lett tak i det ene eller andre uten å ta av meg vottene. 

I de metallringene ved frontlommene pleier jeg å henge GPS`n i den ene og ved trening, startpistolen i den andre.

Når man først begynner å bruke beltet er det en liten tilvenningsperiode pga. at beltet henger ned bak lårene og det er litt uvant. Men da jeg for første gang pakket beltet for en treningsøkt gikk det kun kort tid før jeg og beltet var ett. Og nå når jeg pakker beltet for en apportøkt, mentaltest eller jaktdag klarer jeg ikke å huske hvordan jeg fikk med det jeg trengte før jeg kjøpte picking-up beltet. 

Heldigvis er det nå mulig å kjøpe picking-up beltet i Norge via Jakttrening.no og kvaliteten er utrolig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *