Hund i bil – har du dette kan du unngå kjedelige situasjoner!

Hund i bil – har du dette kan du unngå kjedelige situasjoner!

*Sponset innlegg*

Vi har tidligere skrevet om ting som er lurt å passe på i varmen her. Blant annet dette med at det blir utrolig fort varmt inne i bilene våre, og at det derfor raskere enn vi tror kan oppstå farlige situasjoner for hunder som sitter igjen i bil. Det er stort fokus på dette, og det er laget mange produkter som kan hjelpe til å kjøle ned hunden i sommervarmen.

Noen ganger ER DET faktisk slik at hunden må sitte igjen i bilen noen minutter, av ulike grunner. På sosiale medier er folk utrolig raske til å rette pekefinger mot mennesker som gjør dette, som om det skulle være ulovlig. Det er det altså IKKE, men det KAN potensielt skape farlige situasjoner dersom man ikke tenker seg om. Dessverre så er det hunder hvert år som dør i bil grunnet overoppheting – og dette er veldig trist.

Sikkerhetskortene vi har prøvd er i størrelse A5. Det følger med et visittkort man kan skrive ned nummer osv til nødkontakt dersom noe skulle skje. Begge deler er fint laminert og holdbart!

Vi kom over disse geniale sikkerhetskortene hos Marianne Methi, som har Bissevov.no! Mange kjenner henne fra Norske talenter, eller har kanskje sett et show med henne og hundene hennes rundt omkring i landet. Marianne har norges beste triksehunder, og hun reiser rundt på verdensmesterskap og konkurranser i forskjellige hundesporter!

Disse kortene er i forskjellige farger slik at de synes godt der du velger å plassere dem i bilen. I tillegg er de utstyrt med en fin tekst og et felt hvor du kan skrive inn telefonnummeret ditt! I tillegg er de laminerte, så de tåler både å bli litt våte og holder lenge.

Marianne så et behov for disse kortene, og det har det også vist seg å være. Vi syntes det var så lurt at vi gjerne ville tipse leserne våre om dette!

De kan kjøpes i nettbutikken her i forskjellige farger. Psst – i nettbutikken til Marianne finnes det også muligheter for å gå på mange spennende onlinekurs dersom triks kunne vært noe for deg og hunden din 😉

Kava og jeg har gått på kurs hos Marianne, og vi syntes det var kjempegøy!

For eksempel så er dette en av tingene det er mulig å trene på hos Marianne! Utover det er det hundrevis av andre muligheter, så kun fantasien setter grenser 😀

På sikkerhetskortene kan man skrive telefonnummeret sitt, slik at folk har mulighet til å ta kontakt med deg direkte dersom de er bekymret. Det har skjedd at folk har fått knust rutene sine uten at hunden var i reell fare, og hvor eieren faktisk bare var borte et par minutter. Det å legge igjen telefonnummeret sammen med denne teksten kan altså bidra til å unngå det 🙂

God plass så telefonnummeret kan skrives med STOR skrift så den er lett å lese for alle!

Teksten som står på kortene er også veldig fin, den gir en grei beskjed til leseren at; Jo, du vet at hunden din sitter i bilen og du tar ansvar for den! Kort og greit.

Symtomer på heteslag hos hund:

Dersom en hund rammes av et heteslag, bør den undersøkes av veterinær selv om dyreeieren klarer å få ned temperaturen. De første symptomene kan være at hunden søker mot vann eller kalde gulv der magen avkjøles. Andre symptomer kan være at hunden peser, sikler, har tørre og røde slimhinner, får høy puls og blir urolig og/eller forvirret.

Tegn på heteslag kan også være at hunden ikke orker å reise seg eller faller sammen på tur. I alvorlige tilfeller kan hunden bli uttørket, bli vinglete, få respirasjonsbesvær samt oppkast og blodig diaré. Dersom det er veldig alvorlig kan hunden gå i sjokk og få sirkulatorisk svikt om ikke akutte tiltak settes inn raskt.

Kilde: AniCura – https://www.anicura.no/fakta-og-rad/hund/heteslag-hos-hund/

Men altså, uansett om du har gjort alt rett kan du komme til å få en sur mine fra en annen hundeeier dersom noen ser at hunden din sitter i bilen. MEN – dersom du vet med deg selv at hunden har det bra, du har tatt høyde for at det kan bli varmt, gjort forskjellige tiltak; så er det i bunn og grunn ditt valg! Det er ingen som kan si noe på det dersom de ikke tydelig ser og kan bevise at hunden din er i akutt fare.

Det at hunden for eksempel peser trenger ikke bety at den er i fare, noen hunder peser alltid i bilen, eller alltid når det er varmt, eller kanskje den er glad for å se noen utenfor vinduet?

Med på kjøpet får du også et visittkort i lommebokstørrelse som kan informere om hvem som kan kontaktes dersom det skulle skje noe med deg selv når du er ute – med hund i bil eller ei. Veldig kjekt at det er plass på kortet til å skrive dette dersom noe faktisk skulle skje på de få minuttene hunden skulle være i bilen – det er ikke gitt at noen sjekker det helt av seg selv.

Husk å åpne vinduer, parkere i skyggen, bruke silvershade eller lignende, ha bakluka oppe om mulig, la hunden ha tilgang på vann om mulig, og pass på at hunden ikke blir sittende for lenge i bilen i varmen!

Fikk du lyst til å bestille et sånt kort? Gå inn på https://www.bissevov.no/product_categories/46585-Sikkerhetskort for å lese mer. Det er også mulighet for å få med bilde, og i mange forskjellige farger!

Kos dere i sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *