Fotografering av hund

Fotografering av hund

I dette innlegget kan du lese om meg og min lidenskap for hund. Min andre lidenskap er fotografering og i 2015 etablerte jeg Herdag Hund og Foto for å kombinere fotografering og hundetrening.

Interessen for å fange øyeblikkene startet i 2007 gjennom en arbeidskollega og heldigvis kunne jeg utvikle ferdighetene mine i Forsvaret både i jobben men også gjennom diverse kurs. Men jeg tor at jeg alltid har hatt interesse for fotografering. Pappa hadde et analogt speilreflekskamera som Herdag på 9 år fant og tok de siste 8 bildene…for så å åpne det. Pappa var mindre fornøyd og forstår du ikke hvorfor spør din pappa eller mamma 🙂

Hva bør du tenke på hvis du ønsker en fotografering av hunden din?

  1. Ha en viss formening om hva slags bilder du ønsker. F.eks hunden i sitt, i fart, i trening. Samt om du ønsker å ha bildene i studio, på treningsbanen, i skogen, i arbeid. Eller hva med halsbånd/uten halsbånd. Hvilke klær skal du ha på deg i forhold til pelsfargen, skal du være med på bilde eller ikke?
  2. Ha med nok og gode belønninger. Fotograferingen kan ta på hunden, og det beste resultatet får man hvis man ser på fotograferingen som en treningsøkt og bryter opp med å belønne og løse ut hunden.
  3. Sørg for at hunden kan det du ønsker å få bilde av. På fotograferingsdagen er ikke dagen for å lære inn noe nytt.
  4. En ren og pen hund gir rene og pene bilder.
  5. Sørg for at hunden er luftet før fotograferingen starter.

Tenk på at fotograferingen er et nytt miljø for hunden, enten det er ute eller i studio, og den vil ofte bli fortere og mer sliten enn vanlig. Jeg har vært med på at føreren er litt nervøs og er med på å stresse opp hunden.

Å gjennomføre en fotografering kan være stressende for hunden, men ved at fører er rolig og belønner, og fotografen vet når den skal si at vi avslutter har ikke jeg vært borti, enda, at noen hund har hatt noen utfordringer i ettertid.

Er du nysgjerrig på mine bilder så kan du gå inn på flickr.com eller instagram @herdaghansen/@jakt_for_hunden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *