Les mer om Line Emilie

Les mer om Line Emilie

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 103572272_310685476619509_820133630012747465_n-1.jpg
Meg og Leo. Min første hund, blanding av Kelpie og Border Collie.

I 2010 flyttet jeg for meg selv og kjøpte meg hund før jeg i det heletatt hadde fått meg en sofa. Det var en blandingshund ved navn Leo som ble prøvekanin, spesielt innenfor Agility. I slutten av 2013 startet kursgangen som førte til at jeg ble bitt av basillen, særlig etter jeg møtte Stine med hunden Bailey. Vi reiste mye rundt på forskjellige kurs for ulike instruktører på jakt etter erfaring og nye innspill. Etter mye kursgang og trening begynte Leo og halte, han ble diagnostisert med HD E i en alder av 3,5 og ble derfor pensjonert tidlig. Hadde det fint hos min mamma og pappa til han var 9,5 år. Han gikk på lite smertestillende, så han var flink til å kjenne sine egne begrensninger. Koste seg på turer i skogen flere ganger i uka, var med på campingturer og trivdes veldig godt til den dagen han dessverre måtte forlate oss.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 103421665_1675758682564683_2245764561562028363_n.jpg
Meg, Ezy og Leo.

I juli 2013 kom mitt nye tilskudd i flokken, en brun tricolour BC tispe ved navn Ezy. (My Trusted Friend Kane’s Trixie)
Min oppgave som hundeeier ble virkelig satt på prøve, for dette var en bestemt dame som krevde sitt.
Målet mitt med Ezy var å få en komplett Agilityhund uten å trene så mye annet enn det, for på den tiden visste jeg rett og slett ikke bedre. Fant fort ut at noe grunnleggende lydighet var noe vi to trengte for å skape et bedre samarbeid og for å få en bedre relasjon. Med det ble jeg straks bitt av Lydighetsbasillen i tillegg.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Meg og Stine.

Etter erfaringer og egne resultater med lydighetstreningen fant jeg ut hvor lurt det er å ha et godt grunnlag for samarbeid, finne gode belønninger, og en god grunnmur med grunnferdigheter. Da ble også ønsket om å bli instruktør fort til på veien.

Siden samarbeidet og engasjementet som Stine og jeg hadde sammen når vi trente våre egne hunder gjorde det spennende å kunne hjelpe til med andres hundetrening også. Merket at dette hadde en positiv innvirkning på min egen hundetrening, ved å hjelpe andre og komme med råd gjorde det min trening enklere. Og det og føle at man har noen andre som interesserer seg for din hundetrening skaper en god teamfølelse og den kan jeg ikke leve for uten!
Så i 2016 meldte jeg meg på NKK trinn 1 utdannelsen og begynte å holde kurs så fort jeg fikk autorisasjonen min.

Meg og Herdag.

Under NKK trinn 1 utdannelsen, var jeg så heldig å møte på denne karen. Herdag, som har masse erfaring innen hund, men innen helt forskjellige grener enn meg. Det var interessant, for vi hadde fortsatt veldig mange like tanker om dette med hund. Og det førte til at jeg var så heldig å fikk være med på jobben hans på Stenberg Hundesenter. Her ble jeg introdusert for dette med hundens atferd på et helt annet plan, noe som førte til at jeg ble enda mer interessert i hvordan hunden fungerer. Herdag og jeg har hatt og har mange interessante diskusjoner, trent og konkurrert masse sammen. Vi har også holdt mange kurs sammen hvor vi utfyller hverandre på en veldig morsom måte.

Jeg var aktiv som instruktør i lokal hundeklubb siden 2016, der Stine, Herdag og jeg hadde mange forskjellige kurs sammen.
Her møtte jeg mange treningsvenner som jeg har lært mye av, reist på fine turer på konkurranse sammen og hatt det utrolig morsomt med.
Har vært gruppeleder, styremedlem og instruktør frem til 2020.  Dette var en veldig lærerik og spennende tid, men ønsket om å starte eget har ligget hos Stine og meg siden vi møttes. Vi har stått sterkt sammen siden 2013 med et ønske om å bli best. Vi står fortsatt sammen, enda sterkere og syntes vi har kommet langt i løpet av 6 år. Nå har vi startet CATCH Hundetrening Gjøvik sammen med Herdag og gleder oss veldig til hva dette har å by på.

Min lille Tiki.

Mai 2015 ble jeg forelsket i denne blåøyde skjønnheten, en rød merle tricolour BC tispe ved navn Tiki. (My Trusted Friend o’tiki)
Også en valp jeg fikk bryne meg litt på, siden det var stikk i motsatt av Ezy når hun var valp. Tiki var en usikker og litt nervøs dame til hva verden hadde å by på.
Så her måtte jeg inn med nye kunnskaper om hvordan å kunne bygge opp mot, hvilken vaner som var nyttig for denne type hund og hvordan i det heletatt å kunne belønne denne hunden på best måte?

Med Tiki startet jeg tidlig å konkurrere i Rallylydighet. Hun var 9 måneder da vi startet og dette var kun for å ha det gøy, trene i ulike miljøer for å skape en god konkurransehund og skape en trygghet sammen.
Jeg hadde allerede startet Ezy i Rallylydighet, Lydighet og Agility på denne tiden og har konkurrert aktivt siden.

Jeg har erfaring innen spor, feltsøk og triks. Higer alltid etter å lære mest mulig, så titter innom det meste innen hundesporter.

Har oppnådd en rekke titler på begge hundene mine, og vil kalle meg for en «titteljager».
Begge er MH – testet (mentalbeskrivning hund), vært på utstilling, har Championat i Rallylydighet og vi jakter nå på Lydighet championatet. Begge er startet i klasse III.

I juli 2017 meldte Stine oss på en sommercamp for Maren og Jørgen Teien Rørvik som heter Beast Mode Engaged. Her skulle vi hente litt motivasjon for videre trening og vi reiste hjem med mye mer enn vi hadde sett for oss.
Her bodde vi hjemme hos dem i 4 dager, fikk bryne oss på rå hundetrening, de presset oss ut av komfortsonen og skapte en gruppefølelse uten like.
Meldte oss likegodt på året etter og fikk med oss Herdag. På dette campen i 2018 var jeg høygravid, men gud som vi koste oss og jeg kan ikke vente til nestegang.
De to utfyller hverandre perfekt med Maren sine kunnskaper om hund og hundetrening og Coach Jørgen som sier «Hva er det verste som kan skje?».
Dette er det kurset som har gitt meg en motivasjonsboost som ikke likner noe og det fyller vi våre egne kurs med.

Gjengen jeg gikk Instruktørutdannelsen på CATCH med!

Slutten av 2017 meldte jeg meg på Hundetrenerutdannelsen gjennom CATCH. Da gikk jeg for instruktører som Camilla Lien og Eloise Willems som rett og slett gjorde meg til en bedre hundetrener, systematiserte med nye innspill om læringsteorier og ga meg nye utfordringer.
Etter det har jeg vært fast inventar på CATCH Hønefoss, så jeg meldte meg likså godt på instruktørutdannelsen i 2019.
Og ønsket om å starte egen avdeling på Gjøvik ble til!

Tiki i sosialkamp med Peder Zeiner Christiansen.
Bilde: Herdag Hansen

På den 2. samlingen på instruktørutdannelsen hadde vi en helg med Peder Zeiner Christiansen. Tema for denne helgen var lek og kontroll.
Her lærte vi om hvordan vi kunne få en god relasjon til hunden vår. Gjennom lek, vi lærte å lese hund og tilpasse leken individuelt som gikk ut på hvilke drifter som lå naturlig hos hundene.
Denne samlingen har gjort det enklere for meg å kunne gi enda bedre individuell hjelp til kursdeltakerne mine!

Bilde: Herdag Hansen

Under instruktørutdannelsen møtte jeg Tilla, enda en person som tar stor del i mitt hundeliv. Vi hadde det utrolig gøy på CATCH, delte mange gode erfaringer og hadde mange gode diskusjoner. Hun trener i NRH (norske redningshunder) sammen med mannen sin på Hønefoss.

Hele familien på tur


August 2018 ventet et nytt kapittel for meg og samboeren min, Joakim. Vi fikk en nydelig datter og enda et tilskudd i flokken 🙂

Dette har selvfølgelig vært det største som har skjedd meg, men skal ikke lyve og si at det har bydd på noen utfordringer for hundene mine i hverdagssituasjonen. Dette har vi funnet gode løsninger på, noe jeg tenker å skrive mye om i denne bloggen. For samspill mellom barn og hund er noe av det fineste som finnes, men er det noe som kommer gratis?


Jeg mener det i bunn og grunn handler om gjensidig respekt 🙂

Dette er det fineste jeg ser!
Tiki i kamplek
Bilde: Herdag Hansen

Jeg synes det er ekstra morsomt å prøve meg frem med ulike belønninger for å få frem det som er ønsket. I tillegg er det spennende å observere hvordan hunder er forskjellige og hvordan de enkelte individene responderer på de ulike påvirkningene.

Prinsippet «hunden gjør det som lønner seg» er noe som har festet seg på hjernebarken og det etter flere kurs for Maria Brandel og Siv Svendsen.
To damer som har tatt hundetrening for meg til et nytt nivå!
Fast følger på VIP bloggen og anbefaler den på det sterkeste.

Mine utdannelser innen hund:
2016 – NKK trinn 1 Instruktør
2017 – Rallylydighetsinstruktør
2017/2018 – Hundetrenerutdannelse Catch
2019 – Instruktørutdannelse Catch

Det er viktig for meg å holde meg oppdatert, delta på kurs og trene mine egne hunder. Men å holde kurs er noe jeg syntes er utrolig gøy og lærerikt. På mine kurs er det stort fokus på at det skal være gøy å trene hund, finne gode belønninger, kvalitet på treningene og ikke minst god lagfølelse. Samtidig det å finne gode løsninger som passer best for hver enkelt ekvipasje alltid er i fokus.

Og som Stine, Herdag og jeg sier: Det er sammen vi blir best 🙂

Bilde: Herdag Hansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *