Avkjøle hunden hjemme på varme dager :)

Avkjøle hunden hjemme på varme dager :)

Nå nærmer det seg sommer! Det betyr sol og varme og kos for oss og hundene, men det kan også by på utfordringer ved at vi blir for varme. Det er ubehagelig, og det er greit å ha en måte å kjøle seg ned på hjemme i hagen.

Et basseng i hardplast er veldig kjekt å ha i varmen!
Kan kjøpes på ulike lekebutikker og varehus.

Her i hagen har vi tilgang på basseng, som står tilgjengelig for hundene hele tiden, gjerne plassert i skyggen. På den måten kan hunden bestemme selv om den vil bruke det som et sted å bade eller bare som en gedigen vannskål – det viktigste poenget her er at den har kontinuerlig tilgang på vann.

En kjølematte er også et ypperlig hjelpemiddel å ha tilgang på! Noen kjølematter behøver vann for å fungere, mens andre har innebygget kjølefunksjon. Det finnes flere varianter å velge mellom.

Et annet alternativ er et kjøledekken, som det også finnes forskjellige typer av. Finnes både i dekken, bandana og vest. Dyrebutikkene har blitt svært gode på å lage kjøleprodukter til hundene, så du kan få tak i vifte til bur, kjølende leker og mye annet.

En av de beste investeringene jeg har gjort er Silvershade, mange kaller det sølvduk, dette er duker som reflekterer bort varme og skaper en behagelig temperatur for hunden.

Denne duken kan brukes på bil, på bur og egentlig alle steder du ønsker. Kjøp og les mer om det her!

Dette er også en super ting å ha med seg når du skal ha med hunden bort på varme dager. Jeg har silvershade i flere størrelser, og her blir det flittig brukt når vi reiser på konkurranser og kurs.

En annen ting som er viktig når man er hjemme og hunden har tilgang på å gå løs i hagen, er muligheten for å gå inn om hunden ønsker det. Kanskje har du A/C inne, noe som gjør at det ikke er like greit å holde dørene åpne? Følg med på hunden din og gi den en pause fra sola når du ser den har lyst til å legge seg ned å sove.

Hageslangen – mange hunders beste venn!

En annen ting som blir flittig brukt her i heimen på varme dager, det er hageslangen! Hundene elsker det, og får aktivisering samtidig som de får en god mulighet til å kjøle seg ned.

Dette er gøy!
Ezy tar seg en slurk, de andre forbereder seg til sin tur!

Når vannslangen kommer frem, blir hundene ivrige, og de ønsker å komme i gang så fort som mulig med moroa!

Det er ikke alle hunder som liker å bli sprutet på, så det kan være behov for en gradvis tilvenning.

Noen hunder kommer aldri til å like det, og det må være greit også. Det å prøve å »fange» vannstrålen ser allikevel ut til å fenge veldig mange hunder.

Ha fine sommerdager med hunden din 🙂

Det skal fanges!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *